Pieczywo to bardzo ważny składnik codziennej diety. Nic więc dziwnego, że w ciągu roku zjadamy nawet 45 kilogramów chleba. W jaki sposób działają więc piekarnie, by zaspokoić aktualny popyt? Duża w tym zasługa nowoczesnych linii do chleba.

Linie do chleba – co wchodzi w ich skład?

Urządzenia te mają ogromny wpływ na sposób prowadzenia piekarni. Pozwalają nam bowiem nie tylko zautomatyzować procesy, ale również zwiększyć wydajność linii produkcyjnej. Dzięki temu będzie ona także tańsza. Linie do chleba składają się z wielu elementów. Wywrotnica do ciasta usprawnia rozładunek ciasta do wagodzielarki. Element ten można bez problemu dopasować do zarówno do wysokości pomieszczenia, jak i wspomnianej wagodzielarki. To ona właśnie jest kolejnym elementem linii do chleba. Odpowiada ona za dzielenie ciasta bez obaw o jego przegrzewanie, a także ważenie kęsów. Zakres prac wagodzielarki możemy kontrolować za pomocą specjalnego panelu sterowania. Kolejnym urządzeniem wchodzącym w skład linii jest zaokrąglarka stożkowa, która pozwala nadać ciastu gładką powierzhnię. Zanim jednak uzyska ono ostateczny kształt, musi jeszcze „odpocząć” w międzygarowni. Dopiero wówczas może trafić do wydłużarki, gdzie pieczywo otrzyma ostateczny kształt.

Linie do chleba – gdzie znajdziemy wysokiej jakości rozwiązania?

Zakup tego rodzaju linii do chleba może więc okazać się strzałem w dziesiątkę. Maszyny wykorzystujące nowoczesne technologie znajdziemy w ofercie polskich firm. Z ich propozycjami możemy zapoznać się bez wychodzenia z domu. Dzięki temu wybierzemy takie linie do chleba, które spełnią nasze oczekiwania. Nie będzie też konieczne modyfikowanie dotychczasowych receptur. Więcej na ten temat dowiesz się na tej stronie https://bakeres.pl/. Nowoczesne linie do chleba pozwalają w ciągu godziny wyprodukować nawet trzy tysiące bochenków chleba. Maszynę może obsługiwać maksymalnie dwójka pracowników. Linie do chleba nie zajmują też wiele miejsca. Nowoczesne rozwiązania potrzebują około sześciu metrów kwadratowych powierzchni.